Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

400g piersi z kurczaka

1/3 pora

1/2 cebuli cukrowej

sól i pieprz

3 pieczarki (ok. 100g)

1/2 op. lekkiego Bielucha (75g)

1l wody

100g makaronu z mąki durum

1 łyżka majeranku

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy makaron al dente i dokładamy na bok.

2. Rozgrzewamy 2 teflonowe patelnie.

3. Na jednej podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i pora oraz pokrojoną w kostkę cebulę.

4. Na drugiej smażymy przez ok. 10 min. mięso pokrojone w drobną kostkę (lub zmielone) z dodatkiem soli i pieprzu.

5. W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej majeranek i zawartość obu patelni.

6. Gotujemy całość na małym ogniu jeszcze przez 15 min.

7. Pod koniec gotowania rozrabiamy Bielucha z odrobiną ciepłego wywaru i wlewamy do zupy.

8. Podajemy zupę z makaronem.

Gdy na moim obiedzie pojawia się zupa, to musi być nie tylko smaczna, ale też pożywna.
Dlatego tak bardzo lubię
zupę śmietankowo-pieczarkową z mięsem, bo idealnie łączy oba te elementy.

Czas jej przygotowania też zachęca, bo nie ma tutaj potrzeby długiego gotowania bulionu
- nasza zupa będzie gotowa już po 30 minutach, co na pewno ucieszy zabieganych fanów zup! :)

25/08/2020

Zupa śmietankowo-pieczarkowa z mięsem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro