Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
400g piersi z kurczaka
1/3 pora
1/2 cebuli cukrowej
sól i pieprz
3 pieczarki (ok. 100g)
1/2 op. lekkiego Bielucha (75g)
1l wody
100g makaronu z mąki durum
1 łyżka majeranku
Wykonanie
1. Gotujemy makaron al dente i dokładamy na bok.
2. Rozgrzewamy 2 teflonowe patelnie.
3. Na jednej podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i pora oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
4. Na drugiej smażymy przez ok. 10 min. mięso pokrojone w drobną kostkę (lub zmielone) z dodatkiem soli i pieprzu.
5. W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej majeranek i zawartość obu patelni.
6. Gotujemy całość na małym ogniu jeszcze przez 15 min.
7. Pod koniec gotowania rozrabiamy Bielucha z odrobiną ciepłego wywaru i wlewamy do zupy.
8. Podajemy zupę z makaronem.
Gdy na moim obiedzie pojawia się zupa, to musi być nie tylko smaczna, ale też pożywna.
Dlatego tak bardzo lubię zupę śmietankowo-pieczarkową z mięsem, bo idealnie łączy oba te elementy.
Czas jej przygotowania też zachęca, bo nie ma tutaj potrzeby długiego gotowania bulionu
- nasza zupa będzie gotowa już po 30 minutach, co na pewno ucieszy zabieganych fanów zup! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro