Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
200g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko (rozmiar L)
10g erytrolu
Wykonanie
1. Podgrzewamy mleko z 5g erytrolu w garnku*, ale nie doprowadzamy do wrzenia.
2. W międzyczasie, ubijamy białko z pozostałym erytrolem na sztywno.
3. Gdy mleko będzie gorące, wykładamy na nie łyżeczką porcje białka.
4. Obgotowujemy je partiami z obu stron przez ok. 5 min. i wyjmujemy z mleka.
5. Powoli dodajemy do mleka żółtko. Gotujemy chwilę i podajemy z białkowymi kluskami oraz świeżymi owocami.
*Opcjonalnie możemy dodać kilka kropli aromatu waniliowego.
Gdy natrafiłam na przepis na zupę nic, byłam w szoku. Nigdy wcześniej o niej nie słyszałam, więc pomyślałam, że ktoś po prostu wymyślił sobie taką nazwę. Zgłębiłam temat i okazało się, że takich przepisów jest mnóstwo
i wszyscy się nim zachwycają. I wcale się im nie dziwię - przepis składa się z kilku prostych składników, a efekt jest naprawdę rewelacyjny. Przetestujcie ten przepis z dodatkiem świeżych owoców, a pokochacie go tak jak ja! :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro