Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 110 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
1 mała pietruszka
1/4 selera
1 mała marchew
3 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz ziołowy
3 łyżki suszonych pomidorów
liść laurowy, ziele angielskie
kilka suszonych grzybów
1,5l wody
450g mrożonego groszku
150g jogurtu greckiego (0% tłuszczu)
Wykonanie
1. Obieramy marchew, pietruszkę i selera. Kroimy je w dość małą kostkę razem z czosnkiem i cebulą.
2. Doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej warzywa. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i przyprawy.
3. Gotujemy całość przez 90 min. i wyjmujemy warzywa.
4. Do bulionu dodajemy zamrożony groszek i gotujemy zupę przez kolejne 20 min.
5. Blendujemy całość z jogurtem.
W upalne dni nie lubię stać "przy garach", dlatego wtedy stawiam na proste przepisy,
które w zasadzie robią się same. Jednym z nich jest jest pomysł na zupę krem z groszku.
Wystarczy przygotować wywar warzywny, a potem dodać do niego groszek, jogurt i gotowe!
Na pewno będzie smacznie, a dzięki groszkowi dostarczycie sobie dużo białka i cennych witamin.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro