Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 110 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

1 mała pietruszka

1/4 selera

1 mała marchew

3 ząbki czosnku

1 cebula

sól, pieprz ziołowy

3 łyżki suszonych pomidorów

liść laurowy, ziele angielskie

kilka suszonych grzybów

1,5l wody

450g mrożonego groszku

150g jogurtu greckiego (0% tłuszczu)

 

 

Wykonanie

 

1. Obieramy marchew, pietruszkę i selera. Kroimy je w dość małą kostkę razem z czosnkiem i cebulą.

2. Doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej warzywa. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i przyprawy.

3. Gotujemy całość przez 90 min. i wyjmujemy warzywa.

4. Do bulionu dodajemy zamrożony groszek i gotujemy zupę przez kolejne 20 min.

5. Blendujemy całość z jogurtem.

 

W upalne dni nie lubię stać "przy garach", dlatego wtedy stawiam na proste przepisy,
które w zasadzie robią się same. Jednym z nich jest jest pomysł na
zupę krem z groszku.
Wystarczy przygotować wywar warzywny, a potem dodać do niego groszek, jogurt i gotowe!

Na pewno będzie smacznie, a dzięki groszkowi dostarczycie sobie dużo białka i cennych witamin.

02/07/2020

Zupa krem z groszku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro