Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

2 jajka

25g lekkiego serka Philadelphia

1 łyżeczka ulubionych przypraw

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 10 cm).

2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i wylewamy masę na patelnię. Zmniejszamy ogień i porzykrywamy patelnię pokrywką.*

3. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę. Smarujemy go serkiem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

4. Zwijamy omleta w rulon i związujemy szczypiorkiem.

 

*Koniecznie! :)

Ten przepis prawie mnie pokonał. Ale prawie robi wielką różnicę!
Przygotowanie
zawijasów jajecznych z twarożkiem, zakończyło się sukcesem dopiero przy trzecim podejściu.
Po kilku próbach dopięłam swego - usmażyłam omleta pod przykryciem i dzięki temu nie rozpadł się przy obracaniu.
Teraz mam niezbity dowód na to, że nawet najprostsze przepisy mogą okazać się nie lada wyzwaniem!

03/04/2020

Zawijasy jajeczne z twarożkiem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro