Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 jajka
25g lekkiego serka Philadelphia
1 łyżeczka ulubionych przypraw
szczypiorek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 10 cm).
2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i wylewamy masę na patelnię. Zmniejszamy ogień i porzykrywamy patelnię pokrywką.*
3. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę. Smarujemy go serkiem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
4. Zwijamy omleta w rulon i związujemy szczypiorkiem.
*Koniecznie! :)
Ten przepis prawie mnie pokonał. Ale prawie robi wielką różnicę!
Przygotowanie zawijasów jajecznych z twarożkiem, zakończyło się sukcesem dopiero przy trzecim podejściu.
Po kilku próbach dopięłam swego - usmażyłam omleta pod przykryciem i dzięki temu nie rozpadł się przy obracaniu.
Teraz mam niezbity dowód na to, że nawet najprostsze przepisy mogą okazać się nie lada wyzwaniem!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro