Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 3 deserki

 

 

Składniki

 

1 op. wysokobiałkowego serka wiejskiego (200g)

1 duże jajko

10g ertyrolu

10g masła orzechowego (u mnie Go On)

2 kostki czekolady bez cukru

1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 190°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy na gładką masę serek wiejski, masło orzechowe, proszek budyniowy i żółtko.

3. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę, a następnie miksujemy ją z erytrolem.

4. Łączymy masę serową z pokrojoną na małe kawałki czekoladą.

5. Delikatnie dodajemy do niej pianę z białek, a następnie rozkładamy ją do 3 kokilek.

6. Zapiekamy deserki przez ok. 25 min.

Uwielbiam serek wiejski, ale zdecydowanie wolę go w wersji wytrawnej.
Tym bardziej pozytywnie zaskoczył mnie efekt mojego ostatniego eksperymentu z jego udziałem.

Zapiekany serek wiejski na słodko okazał się bardzo smaczny i przyjemnie ciągnący.

Ma też świetne makro, więc muszę się Wam do czegoś przyznać - zjadłam wszystkie 3 porcje na raz! :P

12/04/2021

Zapiekany serek wiejski na słodko

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro