Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 3 deserki
Składniki
1 op. wysokobiałkowego serka wiejskiego (200g)
1 duże jajko
10g ertyrolu
10g masła orzechowego (u mnie Go On)
2 kostki czekolady bez cukru
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 190°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy na gładką masę serek wiejski, masło orzechowe, proszek budyniowy i żółtko.
3. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę, a następnie miksujemy ją z erytrolem.
4. Łączymy masę serową z pokrojoną na małe kawałki czekoladą.
5. Delikatnie dodajemy do niej pianę z białek, a następnie rozkładamy ją do 3 kokilek.
6. Zapiekamy deserki przez ok. 25 min.
Uwielbiam serek wiejski, ale zdecydowanie wolę go w wersji wytrawnej.
Tym bardziej pozytywnie zaskoczył mnie efekt mojego ostatniego eksperymentu z jego udziałem.
Zapiekany serek wiejski na słodko okazał się bardzo smaczny i przyjemnie ciągnący.
Ma też świetne makro, więc muszę się Wam do czegoś przyznać - zjadłam wszystkie 3 porcje na raz! :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro