Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 2 porcje (foremka 25 x 30 cm)

 

 

Składniki

 

2,5 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego

60ml mleka (u mnie 0,5%)

50g wędliny

50g bakłażana

50g kukurydzy z puszki

50g czerwonej papryki

3 jajka

20g parmezanu

1 łyżka przyprawy włoskiej

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).

2. Namaczamy chleb w mleku i układamy go na dnie foremki.

3. Układamy na nim pokrojoną w kostkę wędlinę, bakłażana, paprykę i kukurydzę.

4. Przykrywamy warzywa jajkiem rozmąconym z parmezanem i przyprawą.

5. Zapiekamy całość przez ok. 20 min.

Rzadko mam czas na śniadania/kolacje na ciepło, dlatego przepis na zapiekany chleb tostowy dłuuugo czekał
na realizację :P A szkoda, bo jego przygotowanie okazało się szybkie i proste, a do tego bardzo smaczne.

Jeśli więc nie macie pomysłu na wartościowy, a przy tym ciekawy posiłek,
który sprawdzi się nawet w roli obiadu, to taka zapiekanka będzie strzałem w 10 :)

21/09/2021

Zapiekany chleb tostowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro