Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje (foremka 25 x 30 cm)
Składniki
2,5 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
60ml mleka (u mnie 0,5%)
50g wędliny
50g bakłażana
50g kukurydzy z puszki
50g czerwonej papryki
3 jajka
20g parmezanu
1 łyżka przyprawy włoskiej
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).
2. Namaczamy chleb w mleku i układamy go na dnie foremki.
3. Układamy na nim pokrojoną w kostkę wędlinę, bakłażana, paprykę i kukurydzę.
4. Przykrywamy warzywa jajkiem rozmąconym z parmezanem i przyprawą.
5. Zapiekamy całość przez ok. 20 min.
Rzadko mam czas na śniadania/kolacje na ciepło, dlatego przepis na zapiekany chleb tostowy dłuuugo czekał
na realizację :P A szkoda, bo jego przygotowanie okazało się szybkie i proste, a do tego bardzo smaczne.
Jeśli więc nie macie pomysłu na wartościowy, a przy tym ciekawy posiłek,
który sprawdzi się nawet w roli obiadu, to taka zapiekanka będzie strzałem w 10 :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro