Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
100g makaronu z mąki durum
300g chudego twarogu
100g waniliowego serka homogenizowanego
3 jajka
120g brzoskwiń (u mnie z puszki)
10g cukru waniliowego
10g erytrolu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.
3. Blendujemy twaróg z serkiem, 3 żółtkami i cukrem waniliowym.
4. Wykładamy 1/2 masy na spód naczynia żaroodpornego, na to kładziemy makaron, resztę masy serowej i pokrojone w plastry brzoskwinie.
5. Pieczemy przez 25 min. W międzyczasie, ubijamy 3 białka z erytrolem.
6. Wykładamy pianę na zapiekankę, zmieniamy temperaturę na 220°C i zapiekamy jeszcze przez 5 min.
Czy można przygotować obiad bez mięsa, który będzie miał dużo białka?
Oczywiście, że tak!
Świetnym przykładem jest słodka zapiekanka twarogowa z makaronem i owocami.
Można na nią sobie pozwolić nawet na redukcji, więc chyba nie muszę jej dalej reklamować :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro