Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

90g kaszy kuskus

1 jajko

90g pieczarek

100g passaty pomidorowej

120g mrożonej włoszczyzny

180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

20g dowolnej musztardy

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

1 łyżka czosnku

sól i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).

2. Na teflonowej patelni podsmażamy przez 10 min. pokrojone w kostkę piersi z ziołami włoskimi i czosnkiem.

3. Zalewamy kuskus wrzątkiem i odlewamy pozostałą wodę, gdy kasza napęcznieje.

4. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy mięso, a na nim kaszę. Polewamy to passatą.

5. Wykładamy pokrojone w plastry pieczarki i mrożone warzywa.

6. Łączymy jogurt z jajkiem, musztardą, solą i pieprzem. Polewamy nim zapiekankę.

7. Zapiekamy całość przez 30 min.

Dzisiaj kolejny przepis na prosty w przygotowaniu obiad - zapiekankę pod jogurtem musztardowym.

Na pewno każdy z Was ma w domu musztardę, a ten prosty dodatek potrafi naprawdę urozmaicić smak każdego dania. Zapiekanka jest bardzo sycąca, więc poradzi sobie nawet z większym głodem, a przy tym (za sprawą pieczarek i warzyw) nie dostarczy Wam zbyt dużej ilości kalorii :)

01/07/2020

Zapiekanka pod jogurtem musztardowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro