Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g schabu bez kości
1 łyżka ulubionych ziół
50g pieczarek
45g czerwonej papryki
45g żółtej papryki
1 mała czerwona cebula
150g skyru
50g wody
30g czerwonego pesto
30g mozzarelli
450g ziemniaków
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).
2. Odkrawamy tłuszcz z mięsa, kroimy plastry na pół i porządnie rozbijamy je tłuczkiem. Doprawiamy ziołami.
3. Kroimy papryki i cebulę w pióra, a pieczarki w plastry.
4. Na krótszej krawędzi plastrów mięsa układamy 2 plastry pieczarki i zawijamy w rulony. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
5. Na mięsie układamy paprykę, a następnie cebulę. Całość zalewamy skyrem wymieszanym z woda i pesto.
6. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy na parze.
7. Zapiekamy mięso przez 80 min., po czym posypujemy je startą mozzarellą i pieczemy przez kolejne 10 min.
8. Podajemy zapiekankę z ziemniakami.
Kiedy dowiedziałam się o istnieniu kaszy kukurydzianej, bardzo chciałam ją wypróbować.
Przygotowałam ją jako dodatek do obiadu, ale nie do końca odpowiadał mi jej smak. Ostatnio jednak wpadłam
na pomysł, żeby ugotować ją na mleku i to był strzał w dziesiątkę! Kasza kukurydziana z malinami podbiła moje serce, więc na pewno na stałe zagości w moim śniadaniowym menu :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro