Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

60g ryżowych płatków błyskawicznych

200g mleka (u mnie 0,5%)

15g erytrolu

120g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)

150g truskawek

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Gotujemy płatki z erytrolem na mleku do wchłonięcia większości płynu (ok. 10 min.).

3. Łączymy płatki z jajkiem, proszkiem budyniowym i jogurtem. Przekładamy do kokilek.

4. Układamy na wierzchu pokrojone w cząstki owoce i zapiekamy przez 30 min.

Ostatnio często przygotowuję sobie zapiekanki śniadaniowe.
Są dla mnie miłym urozmaiceniem, bo najczęściej stawiam jednak na zwykłą owsiankę.
Tym razem upichciłam
zapiekane płatki ryżowe z dodatkiem świeżych owoców.
Wyszło super smacznie, więc i u Was taki przepis sprawdzi się w sam raz na dobry początek dnia!

29/06/2020

Zapiekane płatki ryżowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro