Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
60g ryżowych płatków błyskawicznych
200g mleka (u mnie 0,5%)
15g erytrolu
120g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)
150g truskawek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Gotujemy płatki z erytrolem na mleku do wchłonięcia większości płynu (ok. 10 min.).
3. Łączymy płatki z jajkiem, proszkiem budyniowym i jogurtem. Przekładamy do kokilek.
4. Układamy na wierzchu pokrojone w cząstki owoce i zapiekamy przez 30 min.
Ostatnio często przygotowuję sobie zapiekanki śniadaniowe.
Są dla mnie miłym urozmaiceniem, bo najczęściej stawiam jednak na zwykłą owsiankę.
Tym razem upichciłam zapiekane płatki ryżowe z dodatkiem świeżych owoców.
Wyszło super smacznie, więc i u Was taki przepis sprawdzi się w sam raz na dobry początek dnia!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro