Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
80g kaszy jaglanej
100g chudego twarogu
100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
10g erytolu
50g owoców (u mnie mrożone truskawki, maliny i porzeczki)
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą, aby wypłukać z niej goryczkę.
2. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
3. Gotujemy kaszę do miękkości (ok. 15 min.). Odcedzamy i rozkładamy do 2 kokilek.
4. Blendujemy twaróg z jogurtem, jajkiem i erytrolem. Rozkładamy do kokilek.
5. Na wierzch wykładamy owoce i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.
Kiedy myślę o moim ulubionym przepisie na śniadanie, przed oczami mam
zapiekaną kaszę jaglaną z twarogiem.
Serwuję ją sobie najczęściej w weekendowe poranki, ale świetnie sprawdzi się też jako pożywny deser w ciągu dnia.
Dodatkowo, dzięki różnym dodatkom można stworzyć niezliczoną ilość wariacji, więc sky is the limit:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro