Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

80g kaszy jaglanej

100g chudego twarogu

100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

10g erytolu

50g owoców (u mnie mrożone truskawki, maliny i porzeczki)

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą, aby wypłukać z niej goryczkę.

2. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

3. Gotujemy kaszę do miękkości (ok. 15 min.). Odcedzamy i rozkładamy do 2 kokilek.

4. Blendujemy twaróg z jogurtem, jajkiem i erytrolem. Rozkładamy do kokilek.

5. Na wierzch wykładamy owoce i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.

Kiedy myślę o moim ulubionym przepisie na śniadanie, przed oczami mam
zapiekaną kaszę jaglaną z twarogiem.
Serwuję ją sobie najczęściej w weekendowe poranki, ale świetnie sprawdzi się też jako pożywny deser w ciągu dnia.
Dodatkowo, dzięki różnym dodatkom można stworzyć niezliczoną ilość wariacji, więc sky is the limit:)

25/01/2020

Zapiekana kasza jaglana z twarogiem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro