Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 2 porcje x 3 placuszki
Składniki
1 op. tofu (u mnie czosnkowe, 180g)
1 jajko
60g wędliny drobiowej
40g kukurydzy z puszki
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
szczypiorek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy na gładką masę tofu z jajkiem i musztardą.
3. Mieszamy masę z kukurydzą oraz drobno pokrojoną wędliną i szczypiorkiem.
4. Wykładamy placuszki łyżką na patelnię i zmniejszamy ogień.
5. Po 5 min. przewracamy placuszki na drugą stronę i smażymy przez kolejne 5min.
Nigdy nie byłam fanką robienia kanapek do pracy. Za bardzo lubię testować nowe przepisy i poznawać nowe smaki, więc gdy tylko mogę, przygotowuję sobie różne różności.
Dzisiaj padło na wytrawne placuszki z tofu. Są bardzo pożywne, a ich przygotowanie trwa dosłownie 15 min., więc można je zrobić nawet będąc w ciągłym biegu.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro