Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 2 porcje x 3 placuszki

 

 

Składniki

 

1 op. tofu (u mnie czosnkowe, 180g)

1 jajko

60g wędliny drobiowej

40g kukurydzy z puszki

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy na gładką masę tofu z jajkiem i musztardą.

3. Mieszamy masę z kukurydzą oraz drobno pokrojoną wędliną i szczypiorkiem.

4. Wykładamy placuszki łyżką na patelnię i zmniejszamy ogień.

5. Po 5 min. przewracamy placuszki na drugą stronę i smażymy przez kolejne 5min.

Nigdy nie byłam fanką robienia kanapek do pracy. Za bardzo lubię testować nowe przepisy i poznawać nowe smaki, więc gdy tylko mogę, przygotowuję sobie różne różności.
Dzisiaj padło na
wytrawne placuszki z tofu. Są bardzo pożywne, a ich przygotowanie trwa dosłownie 15 min., więc można je zrobić nawet będąc w ciągłym biegu.

27/01/2020

Wytrawne placuszki z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro