Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 8 muffinów

 

 

Składniki

 

100g mąki orkiszowej

1 jajko

180g chudego twarogu

60g mleka (u mnie 0,5%)

10g oleju rzepakowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka ulubionych ziół

20g skyru

sól i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy ze sobą mąkę, jajko, 100g twarogu, mleko, olej, proszek do pieczenia i zioła.

3. Rozgniatamy widelcem 80g twarogu i skyr. Doprawiamy do smaku.

4. Na dno foremek wykładamy po 1 łyżce ciasta. Kładziemy na to niepełną łyżeczkę masy serowej i przykrywamy resztą ciasta.

5. Pieczemy muffiny przez 20 min.

Chciałam przygotować wytrawną przekąskę do pracy, która będzie nie tylko smaczna, ale też pożywna.

W ten sposób powstał pomysł na wytrawne muffiny serowe z nadzieniem.

Przepis nie jest skomplikowany, a dzięki dodaniu twarogu babeczki mają w sobie dużo białka,
przez co są naprawdę pożywne.

16/09/2020

Wytrawne muffiny serowe z nadzieniem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro