Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 8 muffinów
Składniki
100g mąki orkiszowej
1 jajko
180g chudego twarogu
60g mleka (u mnie 0,5%)
10g oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka ulubionych ziół
20g skyru
sól i pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy ze sobą mąkę, jajko, 100g twarogu, mleko, olej, proszek do pieczenia i zioła.
3. Rozgniatamy widelcem 80g twarogu i skyr. Doprawiamy do smaku.
4. Na dno foremek wykładamy po 1 łyżce ciasta. Kładziemy na to niepełną łyżeczkę masy serowej i przykrywamy resztą ciasta.
5. Pieczemy muffiny przez 20 min.
Chciałam przygotować wytrawną przekąskę do pracy, która będzie nie tylko smaczna, ale też pożywna.
W ten sposób powstał pomysł na wytrawne muffiny serowe z nadzieniem.
Przepis nie jest skomplikowany, a dzięki dodaniu twarogu babeczki mają w sobie dużo białka,
przez co są naprawdę pożywne.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro