Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 2-3 minuty
Ilość: 1 tortilla
Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120g po odsączeniu)
20g kukurydzy z puszki
30g mozzarelli
20g czerwonej papryki
kilka krążków czerwonej cebuli
20g kapusty pekińskiej
1 placek tortilli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy opiekacz
2. Na jednej ćwiartce placka układamy kawałki tuńczyka, na drugiej krążki cebuli i starty na tarce ser, na trzeciej drobno posiekaną kapustę, a na czwartej paski papryki i kukurydzę.
3. Kroimy placka na granicy jednej z ćwiartek i zwijamy do siebie kolejne ćwiartki tak, aby powstał trójkąt.
4. Zapiekamy tortillę w opiekaczu przez kilka minut.
Często po zjedzeniu tortilli szybko robię się głodna, bo więcej tam placka, niż treściwego farszu.
Jeśli znacie mój ból, to wypasiona tortilla z tuńczykiem powstała z myślą o Was!
Nie ma szans, żebyście się nią nie najedli :) Wyglądem bliżej jej do fast foodu, ale z powodzeniem możecie
ją sobie zafundować jako pełnowartościowy (a przy tym bezmięsny) obiad.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro