Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 2-3 minuty

Ilość: 1 tortilla

 

 

Składniki

 

1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120g po odsączeniu)

20g kukurydzy z puszki

30g mozzarelli

20g czerwonej papryki

kilka krążków czerwonej cebuli

20g kapusty pekińskiej

1 placek tortilli

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy opiekacz

2. Na jednej ćwiartce placka układamy kawałki tuńczyka, na drugiej krążki cebuli i starty na tarce ser, na trzeciej drobno posiekaną kapustę, a na czwartej paski papryki i kukurydzę.

3. Kroimy placka na granicy jednej z ćwiartek i zwijamy do siebie kolejne ćwiartki tak, aby powstał trójkąt.

4. Zapiekamy tortillę w opiekaczu przez kilka minut.

16/04/2022

Wypasiona tortilla z tuńczykiem

Często po zjedzeniu tortilli szybko robię się głodna, bo więcej tam placka, niż treściwego farszu.
Jeśli znacie mój ból, to
wypasiona tortilla z tuńczykiem powstała z myślą o Was!
Nie ma szans, żebyście się nią nie najedli :) Wyglądem bliżej jej do fast foodu, ale z powodzeniem możecie
ją sobie zafundować jako pełnowartościowy (a  przy tym bezmięsny) obiad.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro