Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 1 wrap

 

 

Składniki

 

1 tortilla (u mnie owsiano-orkiszowy Mission)

4 plastry wędliny z piersi indyka (ok. 60g)

2 garści szpinaku (u mnie mrożony)

50g serka lekkiego Bieluch

40g czerwonej papryki

 

 

Wykonanie

 

1. Smarujemy tortillę serkiem. Układamy na nim wędlinę, szpinak i pokrojoną w plastry paprykę.

2. Zawijamy placka w rulon i wcinamy lub pakujemy do pracy/szkoły :)

Kupiliście całe opakowanie placków tortilli, a wykorzystaliście tylko ich część i nie wiecie, co zrobić z resztą?
Też nie raz stawałam przed tym dylematem, a że u mnie nic się nie marnuje, to musiałam je jakoś zagospodarować. Od jakiegoś czasu z takich "resztek" przygotowuję pyszne wrapy z serkiem, szpinakiem i wędliną.
Zabieram je ze sobą do pracy i mam pożywne drugie śniadanie, które robi się w 5 minut :)

03/03/2020

Wrap z serkiem, szpinakiem i wędliną

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro