Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 1 wrap
Składniki
1 tortilla (u mnie owsiano-orkiszowy Mission)
4 plastry wędliny z piersi indyka (ok. 60g)
2 garści szpinaku (u mnie mrożony)
50g serka lekkiego Bieluch
40g czerwonej papryki
Wykonanie
1. Smarujemy tortillę serkiem. Układamy na nim wędlinę, szpinak i pokrojoną w plastry paprykę.
2. Zawijamy placka w rulon i wcinamy lub pakujemy do pracy/szkoły :)
Kupiliście całe opakowanie placków tortilli, a wykorzystaliście tylko ich część i nie wiecie, co zrobić z resztą?
Też nie raz stawałam przed tym dylematem, a że u mnie nic się nie marnuje, to musiałam je jakoś zagospodarować. Od jakiegoś czasu z takich "resztek" przygotowuję pyszne wrapy z serkiem, szpinakiem i wędliną.
Zabieram je ze sobą do pracy i mam pożywne drugie śniadanie, które robi się w 5 minut :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro