Czas przygotowania: 15 minut
Czas duszenia: 90 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g chudej wołowiny (u mnie ligawa)
1 /2 cebuli cebula
2 ząbki czosnku
60g musztardy sarepskiej
150g kaszy jęczmiennej
pieprz i sól ziołowa
2 łyżeczki granulowanego czosnku
ziele angielskie i liść laurowy
3/4l wody
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy mięso w grubą kostkę, cebulę w pióra, a czosnek w plastry.
3. Podsmażamy przez chwilę cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso i smażymy aż do zmiany koloru (ok. 10 min.).
4. Zalewamy mięso wodą, dodajemy musztardę i przyprawy. Dusimy całość na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok. 90 min.).
5. W międzyczasie gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.
6. Podajemy mięso z kaszą.
Jak już Wam pisałam, ostatnio postanowiłam, że będę częściej jadła wołowinę zamiast kurczaka.
Nie rzucam słów na wiatr, dlatego mam dla Was obiadową propozycję z jej wykorzystaniem .
Poznajcie wołowinę w sosie musztardowym, która nie wymaga dużo pracy, a wychodzi mięciutka i soczysta.
Gwarantuję Wam, że ten przepis spodoba się nawet kulinarnym leniwcom :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro