Czas przygotowania: 15 minut

Czas duszenia: 90 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g chudej wołowiny (u mnie ligawa)

1 /2 cebuli cebula

2 ząbki czosnku

60g musztardy sarepskiej

150g kaszy jęczmiennej

pieprz i sól ziołowa

2 łyżeczki granulowanego czosnku

ziele angielskie i liść laurowy

3/4l wody

 

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy mięso w grubą kostkę, cebulę w pióra, a czosnek w plastry.

3. Podsmażamy przez chwilę cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso i smażymy aż do zmiany koloru (ok. 10 min.).

4. Zalewamy mięso wodą, dodajemy musztardę i przyprawy. Dusimy całość na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok. 90 min.).

5. W międzyczasie gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.

6. Podajemy mięso z kaszą.

Jak już Wam pisałam, ostatnio postanowiłam, że będę częściej jadła wołowinę zamiast kurczaka.

Nie rzucam słów na wiatr, dlatego mam dla Was obiadową propozycję z jej wykorzystaniem .
Poznajcie
wołowinę w sosie musztardowym, która nie wymaga dużo pracy, a wychodzi mięciutka i soczysta.

Gwarantuję Wam, że ten przepis spodoba się nawet kulinarnym leniwcom :)

29/12/2020

Wołowina w sosie musztardowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro