Czas przygotowania: 10 minut

Czas duszenia: 70 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g rostbefu

2 średnie marchewki (ok. 120g)

300g ziemniaków

1 mała puszka groszku (65g)

1 średnia cebula

1 łyżeczka majeranku

pieprz i sól

1 szkl. wody

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy mięso w grubą kostkę, a cebulę w pióra.

3. Podsmażamy przez chwilę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy aż do zmiany koloru (ok. 10 min.).

4. Zalewamy mięso wodą i dodajemy przyprawy. Dusimy całość na średnim ogniu przez 40 min., a następnie dodajemy pokrojone w większe plastry ziemniaki i marchew.

5. Dusimy danie jeszcze przez 2o min., a 10 min. przed końcem czasu dodajemy odsączony z zalewy groszek.

Co jakiś czas testuję dania z wołowiny. Tym razem padło na wołowinę po ranczersku.
Nie ma w nim żadnej wielkiej filozofii - smażymy mięso, a potem łączymy je z warzywami.
Wychodzi więc smacznie i zdrowo, czyli tak, jak lubimy :)
Taki pomysł na danie jednogarnkowe na pewno Wam się przyda, bo spokojnie można je zjeść również ba drugi dzień.

16/04/2020

Wołowina po ranczersku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro