Czas przygotowania: 10 minut
Czas duszenia: 70 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g rostbefu
2 średnie marchewki (ok. 120g)
300g ziemniaków
1 mała puszka groszku (65g)
1 średnia cebula
1 łyżeczka majeranku
pieprz i sól
1 szkl. wody
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy mięso w grubą kostkę, a cebulę w pióra.
3. Podsmażamy przez chwilę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy aż do zmiany koloru (ok. 10 min.).
4. Zalewamy mięso wodą i dodajemy przyprawy. Dusimy całość na średnim ogniu przez 40 min., a następnie dodajemy pokrojone w większe plastry ziemniaki i marchew.
5. Dusimy danie jeszcze przez 2o min., a 10 min. przed końcem czasu dodajemy odsączony z zalewy groszek.
Co jakiś czas testuję dania z wołowiny. Tym razem padło na wołowinę po ranczersku.
Nie ma w nim żadnej wielkiej filozofii - smażymy mięso, a potem łączymy je z warzywami.
Wychodzi więc smacznie i zdrowo, czyli tak, jak lubimy :)
Taki pomysł na danie jednogarnkowe na pewno Wam się przyda, bo spokojnie można je zjeść również ba drugi dzień.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro