Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 3 x 4 minuty
Ilość: 3 mini naleśniki
Składniki
1/2 op. budyniu wiśniowego bez cukru (20g)
1 jajko
150g homogenizowanego serka waniliowego
1 łyżka soku z buraków
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.
2. Łączymy łyżką jajko, sok z buraków, proszek budyniowy i 50g serka do uzyskania dość rzadkiej masy.
3. Wylewamy na patelnię 1/3 ciasta i smażymy na małym ogniu. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę. Powtarzamy czynność z 2 pozostałymi częściami ciasta.
4. Smarujemy naleśniczki pozostałym serkiem waniliowym i zwijamy je w ruloniki.
Wiśnie kojarzą mi się z latem, dlatego zimą rzadko przygotowuję przepisy z ich wykorzystaniem.
Postanowiłam to jednak zmienić, bo czułam, że wiśniowe mini naleśniki okażą się pyszne.
I wcale się nie myliłam! Nie dość, że rewelacyjnie smakują, to jeszcze wyglądają mega apetycznie.
Dzięki wykorzystaniu proszku budyniowego, mają też rozsądną liczbę węgli, więc świetnie sprawdzą się na deser :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro