Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 3 x 4 minuty

Ilość: 3 mini naleśniki

 

 

Składniki

 

1/2 op. budyniu wiśniowego bez cukru (20g)

1 jajko

150g homogenizowanego serka waniliowego

1 łyżka soku z buraków

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.

2. Łączymy łyżką jajko, sok z buraków, proszek budyniowy i 50g serka do uzyskania dość rzadkiej masy.

3. Wylewamy na patelnię 1/3 ciasta i smażymy na małym ogniu. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę. Powtarzamy czynność z 2 pozostałymi częściami ciasta.

4. Smarujemy naleśniczki pozostałym serkiem waniliowym i zwijamy je w ruloniki.

Wiśnie kojarzą mi się z latem, dlatego zimą rzadko przygotowuję przepisy z ich wykorzystaniem.
Postanowiłam to jednak zmienić, bo czułam, że
wiśniowe mini naleśniki okażą się pyszne.
I wcale się nie myliłam! Nie dość, że rewelacyjnie smakują, to jeszcze wyglądają
mega apetycznie.

Dzięki wykorzystaniu proszku budyniowego, mają też rozsądną liczbę węgli, więc świetnie sprawdzą się na deser :)

16/02/2021

Wiśniowe mini naleśniki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro