Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

1 op. budyniu śmietankowego (40g)

60g erytrolu

sok z 1/2 pomarańczy (ok. 75g)

2 kostki mlecznej czekolady bez cukru

 

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy pianę z białek i stopniowo (na małych obrotach miksera) dodajemy erytrol, proszek budyniowy, ser, sok i żółtko.

3. Przelewamy ciasto do tortownicy i posypujemy jego wierzch czekoladą startą na tarce o małych oczkach.

4. Pieczemy sernik przez 60 min. i studzimy go w piekarniku.

Aby tradycji stało się zadość, w weekend zawitał u mnie kolejny sernik!

Tym razem był to kuszący zapachem wilgotny sernik pomarańczowy z chrupiącą czekoladową skórką.

To bardzo dobry pomysł na pożywny, ale równocześnie dietetyczny deser, który posmakuje każdemu.

Jego niewątpliwą zaletą jest też fakt, że przygotujecie go w 10 min., a potem piekarnik zrobi resztę za Was :)

05/10/2020

Wilgotny sernik pomarańczowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro