Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
1 op. budyniu śmietankowego (40g)
60g erytrolu
sok z 1/2 pomarańczy (ok. 75g)
2 kostki mlecznej czekolady bez cukru
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy pianę z białek i stopniowo (na małych obrotach miksera) dodajemy erytrol, proszek budyniowy, ser, sok i żółtko.
3. Przelewamy ciasto do tortownicy i posypujemy jego wierzch czekoladą startą na tarce o małych oczkach.
4. Pieczemy sernik przez 60 min. i studzimy go w piekarniku.
Aby tradycji stało się zadość, w weekend zawitał u mnie kolejny sernik!
Tym razem był to kuszący zapachem wilgotny sernik pomarańczowy z chrupiącą czekoladową skórką.
To bardzo dobry pomysł na pożywny, ale równocześnie dietetyczny deser, który posmakuje każdemu.
Jego niewątpliwą zaletą jest też fakt, że przygotujecie go w 10 min., a potem piekarnik zrobi resztę za Was :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro