Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 3 placki

 

 

Składniki

 

15g mąki gryczanej

1 mniejsze jajko

ok. 1/3 cukinii (ok. 90g po obraniu)

1 łyżeczka oliwy z oliwek

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy oliwę na teflonowej patelni.

2. Ścieramy obraną cukinię na tarce, łączymy ją łyżką z mąką i jajkiem. Doprawiamy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 kopiaste łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Sezon na cukinię w pełni i ku mojemu zdziwieniu właśnie odkryłam, że nie mam
na blogu przepisu na
wilgotne placki z cukinii, które uwielbiam!
Już nadrabiam braki i prezentuję Wam pomysł na smaczną i bardzo prostą w przygotowaniu przekąskę,
która na drugie śniadanie będzie w sam raz!

31/07/2021

Wilgotne placki z cukinii

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro