Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 3 placki
Składniki
15g mąki gryczanej
1 mniejsze jajko
ok. 1/3 cukinii (ok. 90g po obraniu)
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pieprz i sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy oliwę na teflonowej patelni.
2. Ścieramy obraną cukinię na tarce, łączymy ją łyżką z mąką i jajkiem. Doprawiamy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 kopiaste łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Sezon na cukinię w pełni i ku mojemu zdziwieniu właśnie odkryłam, że nie mam
na blogu przepisu na wilgotne placki z cukinii, które uwielbiam!
Już nadrabiam braki i prezentuję Wam pomysł na smaczną i bardzo prostą w przygotowaniu przekąskę,
która na drugie śniadanie będzie w sam raz!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro