Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

1 puszka czerwonej fasoli

2 mocno dojrzałe banany (ok. 180g)

2 jajka

150g mleka (u mnie 0,5%)

15g kakao (u mnie czarne)

1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia

30g czekoladowej odżywki białkowej

150g wydrylowanych czereśni

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy wszystkie składniki (poza owocami) na gładką masę.

3. Przelewamy ciasto do formy, wykładamy owoce na wierzch i pieczemy przez 60 min.

Nie jestem fanką wypieków pełnych węglowodanów, dlatego najczęściej piekę ciasta z serem.

Dla wilgotnego fasolowego brownie zrobiłam wyjątek, bo dzięki fasoli i białku w proszku (którego na co dzień unikam, ale tutaj pasuje idealnie) zawiera dużo białka. Ciacho rozpływa się w ustach, a z dodatkiem sezonowych owoców jest to po prostu deser idealny! I od razu uprzedzam  - kolor ciasta to zasługa czarnego kakao :)

03/07/2020

Wilgotne fasolowe brownie

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro