Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
1 puszka czerwonej fasoli
2 mocno dojrzałe banany (ok. 180g)
2 jajka
150g mleka (u mnie 0,5%)
15g kakao (u mnie czarne)
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
30g czekoladowej odżywki białkowej
150g wydrylowanych czereśni
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy wszystkie składniki (poza owocami) na gładką masę.
3. Przelewamy ciasto do formy, wykładamy owoce na wierzch i pieczemy przez 60 min.
Nie jestem fanką wypieków pełnych węglowodanów, dlatego najczęściej piekę ciasta z serem.
Dla wilgotnego fasolowego brownie zrobiłam wyjątek, bo dzięki fasoli i białku w proszku (którego na co dzień unikam, ale tutaj pasuje idealnie) zawiera dużo białka. Ciacho rozpływa się w ustach, a z dodatkiem sezonowych owoców jest to po prostu deser idealny! I od razu uprzedzam - kolor ciasta to zasługa czarnego kakao :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro