Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Ilość: 9 kawałków (użyłam foremki 24 x 24 cm)
Składniki
6 białek jaj
4 żółtka
20g erytrolu
10g cukru waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
30g gęstego jogurtu wysokobiałkowego
50g mąki kokosowej
9 malin (mogą być mrożone)
5g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy białka na sztywno, po czym miksujemy je z erytrolem i cukrem waniliowym.
3. Następnie delikatnie łączymy szpatułką pianę z mąką, proszkiem do pieczenia, jogurtem i żółtkami.
4. Przelewamy masę do natłuszczonej foremki, a następnie układamy na niej maliny i posypujemy całość wiórkami.
5. Pieczemy ciasto przez ok. 35 min.
Trochę brakowało mi lekkich wypieków, które nie są sernikiem :P
Dzięki temu powstało wilgotne ciasto kokosowe z maliną.
Jest ultralekkie, a przy tym przyjemnie puszyste i "mokre",
więc jeśli szukacie inspiracji na proste słodkości do kawy, to ten przepis powstał z myślą o Was :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro