Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g mielonej wieprzowiny (u mnie z szynki)
pieprz cytrynowy i sól
20g chorizo
2300g ziemniaków
30g mąki orkiszowej
sól ziołowa
Wykonanie
1. Przygotowujemy kopytka ((przepis znajdziecie tutaj) z ziemniaków, mąki i soli ziołowej.
2. Łączymy mięso z przyprawami i drobno pokrojoną kiełbasą chorizo, po czym formujemy 6 kotletów.
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię i wykładamy na nią mięso.
4. Smażymy kotlety po 2,5 min. na każdej ze stron na dużym ogniu, po czym zmniejszamy go i smażymy jeszcze przez 10 min.
5. Podajemy kotlety z kopytkami.
Kotlety - wbrew temu, że kojarzą się z klasycznymi daniami - to dla mnie temat rzeka!
Bardzo lubię je udziwniać, dodawać do nich różne składniki i zmieniać przyprawy.
Właśnie w ramach takich modyfikacji powstały wieprzowe mielone z chorizo.
Cudownie pachną i są bardzo wyraziste w smaku, więc nie znam nikogo, kto by się im oparł :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro