Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g mielonej wieprzowiny (u mnie z szynki)

pieprz cytrynowy i sól

20g chorizo

2300g ziemniaków

30g mąki orkiszowej

sól ziołowa

 

 

Wykonanie

 

1. Przygotowujemy kopytka ((przepis znajdziecie tutaj) z ziemniaków, mąki i soli ziołowej.

2. Łączymy mięso z przyprawami i drobno pokrojoną kiełbasą chorizo, po czym formujemy 6 kotletów.

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię i wykładamy na nią mięso.

4. Smażymy kotlety po 2,5 min. na każdej ze stron na dużym ogniu, po czym zmniejszamy go i smażymy jeszcze przez 10 min.

5. Podajemy kotlety z kopytkami.

Kotlety - wbrew temu, że kojarzą się z klasycznymi daniami - to dla mnie temat rzeka!

Bardzo lubię je udziwniać, dodawać do nich różne składniki i zmieniać przyprawy.
Właśnie w ramach takich modyfikacji powstały
wieprzowe mielone z chorizo.

Cudownie pachną i są bardzo wyraziste w smaku, więc nie znam nikogo, kto by się im oparł :)

04/03/2022

Wieprzowe mielone z chorizo

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro