Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 14 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

1 polędwica wieprzowa (ok. 450g)

30g mozzarelli

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

150g brązowego ryżu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go bok.

2. Kroimy polędwicę na 3cm plastry (mi wyszło 9). Usuwamy z nich tłuszcz i cienko rozbijamy tłuczkiem.

3. Nacieramy plastry mięsa przyprawami.

4. Na środku każdego z nich kładziemy porcję sera pokrojonego na mniejsze kawałki.

5. Zawijamy mięso tworząc kopertę i rozgrzewamy teflonową patelnię.

6. Smażymy mięso na średnim ogniu (najpierw zawinięciem do dołu) po ok. 7 min. na z każdej strony.

7. Podajemy medaliony z ryżem.

Zachciało mi się polędwiczek wieprzowych, ale oczywiście przy okazji chciałam przetestować jakiś nowy przepis :)

W ten sposób powstały wieprzowe medaliony z nadzieniem serowym, bo za ciągnącym się serem też się trochę stęskniłam :) Przygotowałam je dość szybko, a wyszło bardzo smacznie i ciekawie.

Zdecydowanie polecam ten przepis osobom, które nie lubią nudy na talerzu!

23/09/2020

Wieprzowe medaliony z nadzieniem serowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro