Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 14 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
1 polędwica wieprzowa (ok. 450g)
30g mozzarelli
1 łyżka mieszanki włoskich ziół
150g brązowego ryżu
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go bok.
2. Kroimy polędwicę na 3cm plastry (mi wyszło 9). Usuwamy z nich tłuszcz i cienko rozbijamy tłuczkiem.
3. Nacieramy plastry mięsa przyprawami.
4. Na środku każdego z nich kładziemy porcję sera pokrojonego na mniejsze kawałki.
5. Zawijamy mięso tworząc kopertę i rozgrzewamy teflonową patelnię.
6. Smażymy mięso na średnim ogniu (najpierw zawinięciem do dołu) po ok. 7 min. na z każdej strony.
7. Podajemy medaliony z ryżem.
Zachciało mi się polędwiczek wieprzowych, ale oczywiście przy okazji chciałam przetestować jakiś nowy przepis :)
W ten sposób powstały wieprzowe medaliony z nadzieniem serowym, bo za ciągnącym się serem też się trochę stęskniłam :) Przygotowałam je dość szybko, a wyszło bardzo smacznie i ciekawie.
Zdecydowanie polecam ten przepis osobom, które nie lubią nudy na talerzu!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro