Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g mielonego wieprzowego (u mnie z szynki)
45g mozzarelli light
2 łyżki mieszanki włoskich ziół
120g kaszy jęczmiennej
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na sypko i odkładamy ją na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię i kroimy ser na 9 kawałków.
3. Łączymy mięso z przyprawami i dzielimy na 9 części. Na środku każdej z nich umieszczamy kawałek sera i dokładnie zalepiamy go mięsem.
4. Formujemy kotlety i wykładamy je na suchą patelnię.
5. Smażymy je po 2,5 min. na każdej ze stron na dużym ogniu, po czym zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez 10 min.
6. Podajemy z ziemniakami/frytkami.
Zachciało mi się mielonych, ale oczywiście - jak to ja - musiałam je trochę podrasować :)
W ten sposób powstały wieprzowe kotlety nadziane serem.
W końcu dobrze doprawione mięso, w którym kryje się ciągnący ser, nie może nie smakować:)
Bo czasem wystarczy jeden prosty dodatek, żeby sprawić sobie smaczny obiad!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro