Czas przygotowania: 15 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

100g naturalnego tofu

1/3 marchewki (ok. 30g)

1/4 cebuli cukrowej

1 ząbek czosnku

100g passaty pomidorowej

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka suszonych pomidorów

50g makaronu spaghetii z mąki durum

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy na bok.

3. Kroimy cebulę w drobną kostkę i mieszamy ją z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz startą na tarce marchewkę.

4. Podsmażamy warzywa na patelni przez ok. 5 min., a następnie dodajemy passatę i przyprawy.

5. Dusimy całość przez ok. 5 min. (do częściowego odparowania sosu) i dodajemy drobno pokruszone tofu.

6. Podgrzewamy sos jeszcze przez 5 min. i podajemy z makaronem.

Jestem fanką klasycznego sosu bolońskiego i mogłabym go jeść na okrągło, ale nigdy bym się nie spodziewała,
że tak bardzo posmakuje mi
wegańskie spaghetti bolognese. Jest to świetny pomysł nie tylko osób unikających produktów pochodzenia zwierzęcego, ale też dla tych, którzy po prostu są ciekawi nowych smaków.

I niech mi ktoś teraz powie, że bez mięsa nie można się najeść! :P

16/10/2020

Wegańskie spaghetti bolognese

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro