Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 4 placki
Składniki
50g białej fasoli z puszki
kilka piór cebuli (ok. 15g)
1 pieczarka (ok. 50g)
1/2 kostki wędzonego tofu (90g)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.
2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na małym ogniu pod przykryciem - po 5 min. na każdej ze stron.*
*Trzeba uważać przy przewracaniu, żeby placki się nie rozerwały...
Została mi w szafie zapasowa puszka białej fasoli, którą postanowiłam w końcu zużyć.
Dzięki temu, powstały wegańskie placki fasolowe z tofu.
To pyszny pomysł na pożywną wysokobiałkową przekąskę i idealny dowód na to,
że bez mięsa też może być smacznie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro