Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 4 placki

 

 

Składniki

 

50g białej fasoli z puszki

kilka piór cebuli (ok. 15g)

1 pieczarka (ok. 50g)

1/2 kostki wędzonego tofu (90g)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.

2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na małym ogniu pod przykryciem - po 5 min. na każdej ze stron.*

 

*Trzeba uważać przy przewracaniu, żeby placki się nie rozerwały...

Została mi w szafie zapasowa puszka białej fasoli, którą postanowiłam w końcu zużyć.
Dzięki temu, powstały
wegańskie placki fasolowe z tofu.
To pyszny pomysł na pożywną wysokobiałkową przekąskę i idealny dowód na to,
że bez mięsa też może być smacznie :)

07/03/2021

Wegańskie placki fasolowe z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro