Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 20 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

100g naturalnego tofu

1/2 czerwonej cebula

1 ząbek czosnku

1/2 czerwonej papryki (ok. 100g)

1/2 średniej cukinii (ok. 130g)

150g pomidorów w puszce

sło0dka papryka, pieprz, sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Podsmażamy najpierw (przez ok. 5 min.) cebulę i czosnek pokrojone w kostkę, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę tofu.

3. Po kolejnych 5 min. dodajemy przyprawy, pomidory oraz paprykę i cukinię pokrojone w dużą kostkę.

4. Dusimy całość przez ok. 10 min. (do odparowania większości płynu).

Leczo to dla mnie smak lata, ale z uwagi na to,
że miałam spore zapasy cukinii w zamrażarce, urządziłam sobie lato w środku zimy,
a do tego w wersji bezmięsnej. Poznajcie przepis
na
wegańskie leczo z tofu - pyszny pomysł na lekką przekąskę pełną witamin :)

27/01/2023

Wegańskie leczo z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro