Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 20 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
100g naturalnego tofu
1/2 czerwonej cebula
1 ząbek czosnku
1/2 czerwonej papryki (ok. 100g)
1/2 średniej cukinii (ok. 130g)
150g pomidorów w puszce
sło0dka papryka, pieprz, sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Podsmażamy najpierw (przez ok. 5 min.) cebulę i czosnek pokrojone w kostkę, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę tofu.
3. Po kolejnych 5 min. dodajemy przyprawy, pomidory oraz paprykę i cukinię pokrojone w dużą kostkę.
4. Dusimy całość przez ok. 10 min. (do odparowania większości płynu).
Leczo to dla mnie smak lata, ale z uwagi na to,
że miałam spore zapasy cukinii w zamrażarce, urządziłam sobie lato w środku zimy,
a do tego w wersji bezmięsnej. Poznajcie przepis
na wegańskie leczo z tofu - pyszny pomysł na lekką przekąskę pełną witamin :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro