Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

1 kostka naturalnego tofu (180g)

1 łyżka siemienia lnianego

1 łyżka pestek dyni

2 suszone pomidory

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

40g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Mielimy siemię i pestki dyni na mąkę, po czym blendujemy je na gładko z tofu, musztardą, posiekanymi pomidorami i przyprawami.

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

4. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy ze wszystkich stron przez ok. 10 minut.

5. Podajemy klopsiki z kaszą.

Stęskniłam się za tofu, więc stwierdziłam, że muszę nadrobić zaległości :)

Tym razem wykorzystałam je do przygotowania wegańskich klopsików z tofu.

To świetna alternatywa dla mięsnego obiadu, która jest smaczna i pożywna,
a do tego nie wymaga dużo pracy, ani dużej ilości składników.

26/01/2021

Wegańskie klopsiki z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro