Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 kostka naturalnego tofu (180g)
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka pestek dyni
2 suszone pomidory
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka mieszanki włoskich ziół
40g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Mielimy siemię i pestki dyni na mąkę, po czym blendujemy je na gładko z tofu, musztardą, posiekanymi pomidorami i przyprawami.
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
4. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy ze wszystkich stron przez ok. 10 minut.
5. Podajemy klopsiki z kaszą.
Stęskniłam się za tofu, więc stwierdziłam, że muszę nadrobić zaległości :)
Tym razem wykorzystałam je do przygotowania wegańskich klopsików z tofu.
To świetna alternatywa dla mięsnego obiadu, która jest smaczna i pożywna,
a do tego nie wymaga dużo pracy, ani dużej ilości składników.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro