Czas przygotowania: 15 minut
Czas mrożenia: 1 godzina
Czas chłodzenia: 1 godzina
Ilość: naczynie o średnicy 12 cm (6 kawałków)
Składniki
1 puszka czerwonej fasoli (240g po odsączeniu z zalewy)
80g suszonych daktyli
10g kakao
60g mleka migdałowego
30g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Zalewamy daktyle wrzątkiem i odstawiamy je do namięknięcia na 10min. po czym dokładnie odciskamy wodę.
2. Następnie blendujemy je na gładką masę z odsączoną fasolą, kakao, mlekiem i wiórkami.
3. Przekładamy masę do naczynia i wstawiamy je do zamrażarki na 1h.
4. Po tym czasie przekładamy ciasto do lodówki i chłodzimy przed podaniem przez min. kolejną godzinę.
Jeśli chodzi o ciasta, to sernik zawsze będzie u mnie na pierwszym miejscu, ale raz na jakiś czas lubię dla odmiany przygotować coś innego. Tym razem jest to coś zupełnie innego, bo wegańskie ciasto fasolowe bez pieczenia nie dość, że nie zawiera ani grama cukru, mąki, czy jajek, to jeszcze zostało przygotowane bez piekarnika.
A wyszło bardzo smaczne, wilgotne i wartościowe cudo :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro