Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 20 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

25g komosy ryżowej

100g ciecierzycy z puszki

100g marynowanego tofu

1/3 czerwonej cebuli

1 ząbek czosnku

250g pomidorów w puszce

pieprz ziołowy i sól

1 łyżeczka suszonej bazylii

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy komosę w lekko osolonym wrzątku przez ok. 15 min. i odstawiamy na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Przez ok. 5 min. podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

3. Dodajemy pokrojone w kostkę tofu oraz ciecierzycę. Zalewamy pomidorami i dodajemy przyprawy.

4. Gotujemy całość na średnim ogniu przez ok. 15 min.

5. Na 5 min. przed końcem gotowania dodajemy komosę.

Gdy nie mam czasu na przygotowywanie wymyślnych posiłków, z pomocą przychodzą mi dania jednogarnkowe.

Jednym z nich jest wegańska potrawka z komosą, czyli smaczny i niesamowicie sycący,
a przy tym bezmięsny pomysł na pełnowartościowy (a przy tym ciekawy) posiłek.

Przekonajcie się sami!

12/05/2022

Wegańska potrawka z komosą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro