Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 20 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
25g komosy ryżowej
100g ciecierzycy z puszki
100g marynowanego tofu
1/3 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
250g pomidorów w puszce
pieprz ziołowy i sól
1 łyżeczka suszonej bazylii
Wykonanie
1. Gotujemy komosę w lekko osolonym wrzątku przez ok. 15 min. i odstawiamy na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Przez ok. 5 min. podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Dodajemy pokrojone w kostkę tofu oraz ciecierzycę. Zalewamy pomidorami i dodajemy przyprawy.
4. Gotujemy całość na średnim ogniu przez ok. 15 min.
5. Na 5 min. przed końcem gotowania dodajemy komosę.
Gdy nie mam czasu na przygotowywanie wymyślnych posiłków, z pomocą przychodzą mi dania jednogarnkowe.
Jednym z nich jest wegańska potrawka z komosą, czyli smaczny i niesamowicie sycący,
a przy tym bezmięsny pomysł na pełnowartościowy (a przy tym ciekawy) posiłek.
Przekonajcie się sami!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro