Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 3 małe porcje
Składniki
450g mrożonych warzyw
60g kaszy kuskus
350g chudego twarogu
2 jajka
1/2 łyżeczki majeranku
pieprz i sól
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Podsmażamy warzywa przez 10 min. Doprawiamy do smaku.
3. Zalewamy kuskus wrzątkiem i odlewamy pozostałą wodę, gdy kasza napęcznieje.
4. Blendujemy twaróg z jajkiem. Dodajemy warzywa oraz kuskus i mieszamy całość łyżką.
5. Przekładamy masę do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 25 min.
Nieczęsto przygotowuję obiady bezmięsne, bo jestem po nich zwyczajnie głodna.
Są jednak wyjątki od tej reguły. Jednym z nich jest warzywna zapiekanka twarogowa.
Spokojnie się nią najecie, a dodatkowo, dostarczycie sobie mnóstwo białka.
Przepis jest też naprawdę prosty, więc będzie jak znalazł w zabiegane dni :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro