Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 3 małe porcje

 

 

Składniki

 

450g mrożonych warzyw

60g kaszy kuskus

350g chudego twarogu

2 jajka

1/2 łyżeczki majeranku

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Podsmażamy warzywa przez 10 min. Doprawiamy do smaku.

3. Zalewamy kuskus wrzątkiem i odlewamy pozostałą wodę, gdy kasza napęcznieje.

4. Blendujemy twaróg z jajkiem. Dodajemy warzywa oraz kuskus i mieszamy całość łyżką.

5. Przekładamy masę do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 25 min.

14/04/2020

Warzywna zapiekanka twarogowa

Nieczęsto przygotowuję obiady bezmięsne, bo jestem po nich zwyczajnie głodna.
Są jednak wyjątki od tej reguły. Jednym z nich jest
warzywna zapiekanka twarogowa.
Spokojnie się nią najecie, a dodatkowo, dostarczycie sobie mnóstwo białka.
Przepis jest też naprawdę prosty, więc będzie jak znalazł w zabiegane dni :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro