Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
białka z 3 jaj (ok. 90g)
100g skyru waniliowego
20g mąki jaglanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5g cukru waniliowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką wszystkie składniki.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
Jadłam już tyle rodzajów omletów, że trudno byłoby mi to zliczyć :P
Nadal jednak wpadam czasem na jakąś kombinację smakową, której nie próbowałam.
Tym razem przygotowałam waniliowego omleta jaglanego na białkach.
Takie aromatyczne i sycące pomysły, to coś, co bardzo lubię :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro