Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 3 x 4 minuty
Ilość: 9 porcji x 5 pączków
Składniki
250g mąki pszennej
2 jajka
300g waniliowego serka homogenizowanego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
0,5l oleju rzepakowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni* do momentu, aż na dnie zaczną pojawiać się bąbelki. Wtedy zmniejszamy ogień.
2. Mieszamy pozostałe składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy na olej kawałki ciasta uformowane łyżeczką w kulki wielkości orzecha włoskiego.
4. Smażymy pączuszki przez ok. 4 min. co chwilę je obracając.**
*Musi być takiego rozmiaru, żeby można było zanurzyć w oleju całego pączka.
**Ja smażyłam pączki w 3 partiach.
Przed nami tłusty czwartek! Z racji tego, że pieczone pączki niestety do mnie nie przemawiają,
mam dla Was słodką, a zarazem mało dietetyczną propozycję. Poznajcie waniliowe pączki błyskawiczne smażone na oleju, których smak kojarzy mi się z dzieciństwem... Są proste w przygotowaniu,
a ich makro nie jest tragiczne, więc raz na jakiś czas można sobie pozwolić na małe szaleństwo :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro