Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 pszenny wafel (ok. 20g)
150g chudego twarogu
50g skyru
50g malin
Wykonanie
1. Blendujemy twaróg z jogurtem i dżemem na gładką masę.
2. Kroimy wafla na 4 części.
3. Na pierwszej części rozkładamy równomiernie 1/3 twarożku, przykrywamy go waflem i tak do wyczerpania składników.*
*Jeśli lubicie chrupiące wafle, to zjedzcie je od razu, a jeśli wolicie ich mięciutką wersję, to odstawcie przygotowane wafle na ok. 1h przed podaniem, aby zmiękły.
Ostatnio zostało mi kilka pszennych wafli, które postanowiłam jakoś sprytnie wykorzystać.
Dlatego dzisiaj przygotowałam sobie na śniadanie szybkie wafle przekładane owocowym twarożkiem.
Twarożkowe wafle oczywiście mogłyby wystąpić jako zdrowy deser, ale taka dawka białka z rana nasyciła
mnie na długo, więc jestem z nich mega zadowolona :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro