Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
50g kaszy manny
100ml mleka (u mnie 0,5%)
200ml wody
100g świeżych/rozmrożonych jagód
20g erytrolu
Wykonanie
1. Blendujemy jagody na gładką masę.
2. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem erytrolu do odparowania większości płynu (ok. 8 min.).
3. Chwilę przed końcem gotowania dodajemy mus jagodowy i mieszamy całość.
4. Studzimy masę*, ubijamy ją mikserem na puszystą masę i przekładamy do pucharków.
*Najlepiej włożyć ją do lodówki na 1h.
Bardzo lubię kaszę mannę w deserach. Ostatnio w moje ręce wpadł przepis na sezonowy przysmak
z jej wykorzystaniem, Vispipuuro - skandynawski deser z kaszy manny z dodatkiem jagód.
Jest to idealny i zdrowy pomysł na ochłodę w upalny dzień! Dodatkowo, cieszy mnie, że po raz kolejny udało|
mi się przetestować regionalny przepis, o którym wcześniej nie słyszałam, a który pozytywnie mnie zaskoczył!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro