Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

50g kaszy manny

100ml mleka (u mnie 0,5%)

200ml wody

100g świeżych/rozmrożonych jagód

20g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy jagody na gładką masę.

2. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem erytrolu do odparowania większości płynu (ok. 8 min.).

3. Chwilę przed końcem gotowania dodajemy mus jagodowy i mieszamy całość.

4. Studzimy masę*, ubijamy ją mikserem na puszystą masę i przekładamy do pucharków.

 

*Najlepiej włożyć ją do lodówki na 1h.

30/08/2020

Vispipuuro - skandynawski deser z kaszy manny

Bardzo lubię kaszę mannę w deserach. Ostatnio w moje ręce wpadł przepis na sezonowy przysmak
z jej wykorzystaniem,
Vispipuuro - skandynawski deser z kaszy manny z dodatkiem jagód.
Jest to idealny i zdrowy pomysł na ochłodę w upalny dzień! Dodatkowo, cieszy mnie, że po raz kolejny udało|
mi się przetestować regionalny przepis, o którym wcześniej nie słyszałam, a który pozytywnie mnie zaskoczył!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro