Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
10g otrębów owsianych
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
200g chudego twarogu
10g wiórków kokosowych
70g malin
10g erytrolu
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
200g mleka (u mnie 0,5%)
Wykonanie
1. Rozgniatamy widelcem twaróg z otrębami, jogurtem, połową erytrolu i wiórkami (zostawiamy trochę do dekoracji).
2. Przekładamy masę do naczynia i układamy na niej maliny.
2. Podgrzewamy 150g mleka z resztą erytrolu. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka i mieszamy całość do zgęstnienia.
4. Wylewamy budyń na maliny i posypujemy go pozostałymi wiórkami.
Ostatnio używam budyniu na potęgę - nawet na śniadanie :P
Może to i dziwne, ale kiedy sami przetestujecie przepis na twarożek kokosowy pod budyniem,
na pewno przestaniecie się dziwić! To pyszne połączenie twarogu i budyniu na pewno spodoba się nie tylko fanom słodkich śniadań. Dodatkowo, ma w sobie dużo białka, więc na pewno nie będziecie po nim głodni :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro