Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

10g otrębów owsianych

100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

200g chudego twarogu

10g wiórków kokosowych

70g malin

10g erytrolu

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

200g mleka (u mnie 0,5%)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgniatamy widelcem twaróg z otrębami, jogurtem, połową erytrolu i wiórkami (zostawiamy trochę do dekoracji).

2. Przekładamy masę do naczynia i układamy na niej maliny.

2. Podgrzewamy 150g mleka z resztą erytrolu. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka i mieszamy całość do zgęstnienia.

4. Wylewamy budyń na maliny i posypujemy go pozostałymi wiórkami.

Ostatnio używam budyniu na potęgę - nawet na śniadanie :P

Może to i dziwne, ale kiedy sami przetestujecie przepis na twarożek kokosowy pod budyniem,
na pewno przestaniecie się dziwić! To pyszne połączenie twarogu i budyniu na pewno spodoba się nie tylko fanom słodkich śniadań. Dodatkowo, ma w sobie dużo białka, więc na pewno nie będziecie po nim głodni :)

07/08/2020

Twarożek kokosowy pod budyniem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro