Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 1 wrap
Składniki
1 tortilla (u mnie owsiano-orkiszowa Mission)
100g chudego twarogu
50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1/4 awokado (ok. 40g)
1 ogórek gruntowy (ok. 40g)
szczypiorek
5g pestek dyni
sól i pieprz ziołowy
1 łyżeczka suszonych pomidorów
Wykonanie
1. Kroimy drobno szczypiorek, ogórka i awokado. Łączymy je z twarogiem, jogurtem oraz pestkami dyni i doprawiamy.
2. Smarujemy tortillę powstałym nadzieniem.
3. Zawijamy placka w rulon i gotowe :)
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami pomysłem na szybki i pełnowartościowy obiad, który jest nie tylko bezmięsny, ale też - co u mnie jest dość niecodzienne w daniach wege - wytrawny.
Poznajcie twarogowego wrapa z zielonymi warzywami. Dzięki twarogowi dostarczycie sobie mnóstwo białka
i jednocześnie mało tłuszczu, a zielone dodatki sprawią, że zakochacie się w tym smaku :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro