Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 1 wrap

 

 

Składniki

 

1 tortilla (u mnie owsiano-orkiszowa Mission)

100g chudego twarogu

50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1/4 awokado (ok. 40g)

1 ogórek gruntowy (ok. 40g)

szczypiorek

5g pestek dyni

sól i pieprz ziołowy

1 łyżeczka suszonych pomidorów

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy drobno szczypiorek, ogórka i awokado. Łączymy je z twarogiem, jogurtem oraz pestkami dyni i doprawiamy.

2. Smarujemy tortillę powstałym nadzieniem.

3. Zawijamy placka w rulon i gotowe :)

Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami pomysłem na szybki i pełnowartościowy obiad, który jest nie tylko bezmięsny, ale też - co u mnie jest dość niecodzienne w daniach wege - wytrawny.
Poznajcie
twarogowego wrapa z zielonymi warzywami. Dzięki twarogowi dostarczycie sobie mnóstwo białka
i jednocześnie mało tłuszczu, a zielone dodatki sprawią, że zakochacie się w tym smaku :)

31/07/2020

Twarogowy wrap z zielonymi warzywami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro