Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 2 porcje x 2 kokilki

 

 

Składniki

 

100g chudego twarogu

100 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

10g erytrolu

120g truskawek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Usuwamy szypułki truskawek i odkładamy 2 szt. na bok (kroimy je w plastry).

3. Obrane truskawki blendujemy razem z pozostałymi składnikami na dość rzadką masę.

4. Przelewamy masę do kokilek i wstawiamy do piekarnika na 25 min.

5. Układamy na sufletach odłożone wcześniej truskawki.

 

*Po wyjęciu z piekarnika suflety dość szybko opadną, ale tak ma być:)

Chcecie trochę lata w środku zimy? Proszę bardzo!
Poznajcie przepis
na twarogowe suflety truskawkowe.

Są bardzo lekkie i delikatne, a ich zapach roznosi się po całym domu.

Jeśli więc tęsknicie za letnimi smakami, jest to przepis stworzony dla Was:)

03/02/2020

Twarogowy suflet truskawkowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro