Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 2 porcje x 2 kokilki
Składniki
100g chudego twarogu
100 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
10g erytrolu
120g truskawek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Usuwamy szypułki truskawek i odkładamy 2 szt. na bok (kroimy je w plastry).
3. Obrane truskawki blendujemy razem z pozostałymi składnikami na dość rzadką masę.
4. Przelewamy masę do kokilek i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
5. Układamy na sufletach odłożone wcześniej truskawki.
*Po wyjęciu z piekarnika suflety dość szybko opadną, ale tak ma być:)
Chcecie trochę lata w środku zimy? Proszę bardzo!
Poznajcie przepis na twarogowe suflety truskawkowe.
Są bardzo lekkie i delikatne, a ich zapach roznosi się po całym domu.
Jeśli więc tęsknicie za letnimi smakami, jest to przepis stworzony dla Was:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro