Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g ryżowych płatków błyskawicznych
250g chudego twarogu
180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
25g erytrolu
150g truskawek (u mnie mrożone)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy na gładką masę twaróg z jogurtem, jajkiem i erytrolem.
3. Wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy całość łyżką.
4. Na dnie naczynia żaroodpornego kładziemy 3/4 truskawek. Resztę blendujemy na sos i odstawiamy na bok.
5. Wykładamy masę serową na truskawki i polewamy ją przygotowanym sosem.
6. Zapiekamy przez 30 min.
Chyba już wiecie, że lubię zapiekanki... Nic na to nie poradzę, że nie mam nic przeciwko,
gdy mieszam składniki, przelewam do foremki, a reszta robi się sama :) Tym bardziej, nie gniewam sie,
gdy tak jak w przypadku twarogowej zapiekanki ryżowo-owocowej danie okazuje się być smaczne,
a do tego ma mnóstwo sycącego białka.
Chyba już wiecie, że lubię zapiekanki... Nic na to nie poradzę, że nie mam nic przeciwko,
gdy mieszam składniki, przelewam do foremki, a reszta robi się sama :) Tym bardziej nie gniewam sie,
gdy tak jak w przypadku twarogowej zapiekanki ryżowo-owocowej danie okazuje się być smaczne,
a do tego ma mnóstwo sycącego białka.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro