Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

60g ryżowych płatków błyskawicznych

250g chudego twarogu

180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

25g erytrolu

150g truskawek (u mnie mrożone)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy na gładką masę twaróg z jogurtem, jajkiem i erytrolem.

3. Wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy całość łyżką.

4. Na dnie naczynia żaroodpornego kładziemy 3/4 truskawek. Resztę blendujemy na sos i odstawiamy na bok.

5. Wykładamy masę serową na truskawki i polewamy ją przygotowanym sosem.

6. Zapiekamy przez 30 min.

Chyba już wiecie, że lubię zapiekanki... Nic na to nie poradzę, że nie mam nic przeciwko,
gdy mieszam składniki, przelewam do foremki, a reszta robi się sama :) Tym bardziej, nie gniewam sie,
gdy tak jak w przypadku
twarogowej zapiekanki ryżowo-owocowej danie okazuje się być smaczne,
a do tego ma mnóstwo sycącego białka.

09/03/2020

Twarogowa zapiekanka ryżowo-owocowa

Chyba już wiecie, że lubię zapiekanki... Nic na to nie poradzę, że nie mam nic przeciwko,
gdy mieszam składniki, przelewam do foremki, a reszta robi się sama :) Tym bardziej nie gniewam sie,
gdy tak jak w przypadku
twarogowej zapiekanki ryżowo-owocowej danie okazuje się być smaczne,
a do tego ma mnóstwo sycącego białka.

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro