Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 20 + 15 minut

Ilość: 1 pizza

 

 

Składniki

 

10g mąki ryżowej

100g chudego twarogu

1 jajko

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

30g passaty pomidorowej

po 1/3 łyżeczki oregano i bazylii

30g wędliny drobiowej

30g mozzarelli

2 plastry ananasa świeżego/z puszki (ok. 100g)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy twaróg z mąką i proszkiem do pieczenia na dość rzadką masę.

3. Wylewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy przez 20 min.

4. W tym czasie, robimy sos - mieszamy passatę z ziołami.

5. Kroimy wędlinę w plastry, ananasy w kostkę, a mozzarellę ścieramy na tarce.

6. Wykładamy dodatki na podpieczony spód i zapiekamy przez kolejne 15 min.

30/04/2020

Twarogowa pizza hawajska

Pizza to mój ulubiony fast food, dlatego ostatnio dość często przygotowuję jej zdrowszą i bardziej wartościową wersję - twarogową pizzę hawajską. Dzięki twarogowi ma w sobie mnóstwo białka, a przy tym jest naprawdę smaczna i przy okazji prosta w wykonaniu. Jeśli nie lubicie ananasa, to możecie dodać swoje ulubione dodatki - tak czy siak na pewno wyjdzie pysznie :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro