Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 25 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

1 stek z tuńczyka (ok. 150g)

1/2 puszki ciecierzycy (120g po odsączeniu)

50g passaty pomidorowej

1 ząbek czosnku

1/2 czerwonej cebuli

2 łyżki mieszanki ulubionych ziół

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Doprawiamy rybę i obsmażamy ją z obu stron przez 5 min.

3. Dodajemy ciecierzycę, passatę oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Dusimy całość pod przykryciem przez 20 min.

03/07/2020

Tuńczyk z pomidorową ciecierzycą

Zazwyczaj sięgam po tuńczyka w puszce, ale tym razem postawiłam na jego świeżą wersję.
Przepis na
tuńczyka z pomidorową ciecierzycą to świetny pomysł na smaczny, ale jednocześnie prosty obiad. Do tego, jest to przepis pełny białka - zawiera ponad 40g białka przy naprawdę niskiej kaloryce.

Nic, tylko jeść :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro