Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 25 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 stek z tuńczyka (ok. 150g)
1/2 puszki ciecierzycy (120g po odsączeniu)
50g passaty pomidorowej
1 ząbek czosnku
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki mieszanki ulubionych ziół
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Doprawiamy rybę i obsmażamy ją z obu stron przez 5 min.
3. Dodajemy ciecierzycę, passatę oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek.
4. Dusimy całość pod przykryciem przez 20 min.
Zazwyczaj sięgam po tuńczyka w puszce, ale tym razem postawiłam na jego świeżą wersję.
Przepis na tuńczyka z pomidorową ciecierzycą to świetny pomysł na smaczny, ale jednocześnie prosty obiad. Do tego, jest to przepis pełny białka - zawiera ponad 40g białka przy naprawdę niskiej kaloryce.
Nic, tylko jeść :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro