Czas przygotowania: 10 minut
Czas namaczania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)
200g lekkiego serka wiejskiego
150g świeżych truskawek
1 kostka gorzkiej czekolady (ok. 10g)
Wykonanie
1. Zalewamy płatki wrzątkiem (1 cm powyżej linii płatków) i odstawiamy do napęcznienia na 5 min.
2. Mieszamy płatki z serkiem, pokrojonymi w kostkę truskawkami i startą na tarce czekoladą.
Jestem wierną fanką serka wiejskiego, więc postanowiłam wykorzystać go do
przygotowania pożywnego śniadania - truskawkowej owsianki z serkiem wiejskim.
Przy niewielkim nakładzie pracy przygotowałam sycący wysokobiałkowy posiłek,
który w połączeniu z owocami i czekoladą może spokojnie wystąpić również w roli smakowitego deseru.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro