Czas przygotowania: 2 minuty

Czas gotowania: 7 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

25g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)

50g mleka (u mnie 0,5%)

50ml wody

100g truskawek

5g płatków migdałów

100g truskawkowego serka typu kvarg

 

 

Wykonanie

 

1. Do rondelka wlewamy mleko i wodę. Gdy zaczną wrzeć, wsypujemy płatki i gotujemy przez kolejne 5 min. często mieszając.

2. Po chwili dodajemy do nich 1/2 pokrojonych w kostkę truskawek.

3. Po zdjęciu owsianki z ognia, łączymy ją z serkiem i dekorujemy pozostałymi truskawkami oraz płatkami migdałów.

Owsianki nie goszczą u mnie zbyt często, bo zazwyczaj sięgam po bardziej treściwe
i sycące propozycje na dobry początek dnia. Raz na jakiś czas, potrzebuję jednak małej odmiany.
W ramach jednej z nich (i dzięki rozpoczynającemu się sezonowi truskawkowemu),

powstała truskawkowa owsianka na ciepło, czyli prosty pomysł na smaczny i wartościowy posiłek na słodko :)

27/05/2021

Truskawkowa owsianka na ciepło

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro