Czas przygotowania: 2 minuty
Czas gotowania: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
25g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)
50g mleka (u mnie 0,5%)
50ml wody
100g truskawek
5g płatków migdałów
100g truskawkowego serka typu kvarg
Wykonanie
1. Do rondelka wlewamy mleko i wodę. Gdy zaczną wrzeć, wsypujemy płatki i gotujemy przez kolejne 5 min. często mieszając.
2. Po chwili dodajemy do nich 1/2 pokrojonych w kostkę truskawek.
3. Po zdjęciu owsianki z ognia, łączymy ją z serkiem i dekorujemy pozostałymi truskawkami oraz płatkami migdałów.
Owsianki nie goszczą u mnie zbyt często, bo zazwyczaj sięgam po bardziej treściwe
i sycące propozycje na dobry początek dnia. Raz na jakiś czas, potrzebuję jednak małej odmiany.
W ramach jednej z nich (i dzięki rozpoczynającemu się sezonowi truskawkowemu),
powstała truskawkowa owsianka na ciepło, czyli prosty pomysł na smaczny i wartościowy posiłek na słodko :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro