Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 20 minut

Czas opiekania: 5 minut

Ilość: 2 x 2 tosty

 

 

Składniki

 

300g mielonej wołowiny (u mnie z polędwicy)

1/4 czerwonej cebuli

1 ząbek czosnku

100g passaty pomidorowej

1/2 średniej marchewki

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

8 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy cebulę w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Łączymy je z mięsem, smażymy przez ok. 5 min.

2. Dodajemy passatę, startą na tarce marchewkę oraz przyprawy i dusimy na mniejszym ogniu przez ok. 15 min.

3. Łączymy gorący farsz ze startym na tarce serem, a w międzyczasie rozgrzewamy opiekacz.

5. Rozkładamy farsz na 4 kromkach chleba, przykrywamy je pozostałymi kromkami i opiekamy przez ok. 5 min.

17/03/2023

Tosty z farszem bolońskim

Jeśli nudzą Was klasyczne obiady lub nie macie pomysłu na pożywną imprezową przekąskę, to przychodzę
z pomocą! Bardzo lubię sos boloński, więc pomyślałam, że
tosty z farszem bolońskim byłyby nie tylko ciekawym, ale też pysznym pomysłem, który nie może nie smakować :) 
Zupełnie się nie zawiodłam
- w końcu aromatyczny farsz, ciągnący ser i chrupiące pieczywo to zestaw, któremu nikt się nie oprze!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro