Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 20 minut
Czas opiekania: 5 minut
Ilość: 2 x 2 tosty
Składniki
300g mielonej wołowiny (u mnie z polędwicy)
1/4 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
100g passaty pomidorowej
1/2 średniej marchewki
1 łyżka mieszanki włoskich ziół
8 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego
Wykonanie
1. Kroimy cebulę w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Łączymy je z mięsem, smażymy przez ok. 5 min.
2. Dodajemy passatę, startą na tarce marchewkę oraz przyprawy i dusimy na mniejszym ogniu przez ok. 15 min.
3. Łączymy gorący farsz ze startym na tarce serem, a w międzyczasie rozgrzewamy opiekacz.
5. Rozkładamy farsz na 4 kromkach chleba, przykrywamy je pozostałymi kromkami i opiekamy przez ok. 5 min.
Jeśli nudzą Was klasyczne obiady lub nie macie pomysłu na pożywną imprezową przekąskę, to przychodzę
z pomocą! Bardzo lubię sos boloński, więc pomyślałam, że tosty z farszem bolońskim byłyby nie tylko ciekawym, ale też pysznym pomysłem, który nie może nie smakować :) Zupełnie się nie zawiodłam
- w końcu aromatyczny farsz, ciągnący ser i chrupiące pieczywo to zestaw, któremu nikt się nie oprze!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro