Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 1 tortilla

 

 

Składniki

 

1 op. tofu (180g)

25g mixu sałat

30g pomidorów

30g ogórka

30g czerwonej papryki

20g ketchupu

1 łyżka przyprawy gyros

1 placek pełnoziarnistej tortilli

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy tofu w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na dużym ogniu przez ok. 5 min.

3. Kroimy pomidory na ćwiartki, ogórki w plastry, a paprykę w paski.

4. Smarujemy placek ketchupem. Na 2/3 tortilli wykładamy sałatę, tofu i warzywa.

5. Zawijamy pustą część placka na część z farszem, a następnie zawijamy boki tortilli do środka.

6. Podpiekamy wrapa w opiekaczu przez kilka minut.

Skoro można zrobić tortillę z mięsem, to dlaczego by nie przygotować tortilli zapiekanej z tofu?

To idealny pomysł na pożywny bezmięsny obiad - taki domowy wege fast-food.

Poza świetnym smakiem, zaskakuje też czas przygotowania całego dnia - to mniej więcej 10 minut!

Na obiad w biegu będzie więc w sam raz :)

16/03/2022

Tortilla zapiekana z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro