Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 tortilla
Składniki
1 op. tofu (180g)
25g mixu sałat
30g pomidorów
30g ogórka
30g czerwonej papryki
20g ketchupu
1 łyżka przyprawy gyros
1 placek pełnoziarnistej tortilli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy tofu w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na dużym ogniu przez ok. 5 min.
3. Kroimy pomidory na ćwiartki, ogórki w plastry, a paprykę w paski.
4. Smarujemy placek ketchupem. Na 2/3 tortilli wykładamy sałatę, tofu i warzywa.
5. Zawijamy pustą część placka na część z farszem, a następnie zawijamy boki tortilli do środka.
6. Podpiekamy wrapa w opiekaczu przez kilka minut.
Skoro można zrobić tortillę z mięsem, to dlaczego by nie przygotować tortilli zapiekanej z tofu?
To idealny pomysł na pożywny bezmięsny obiad - taki domowy wege fast-food.
Poza świetnym smakiem, zaskakuje też czas przygotowania całego dnia - to mniej więcej 10 minut!
Na obiad w biegu będzie więc w sam raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro