Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje x 1 tortilla
Składniki
450g mielonej wieprzowiny (u mnie z szynki)
3 tortille (u mnie pszenne Mission)
60g czerwonej i żółtej papryki
150g mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle
1/4 czerwonej cebuli
60g passaty pomidorowej
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta pieprzu cayenne
pieprz i sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy cebulę w kostkę, doprawiamy mięso przyprawami i smażymy je razem na średnim ogniu przez 10 min.
3. Po tym czasie dodajemy passatę i warzywa z puszki i drobno pokrojoną paprykę. Smażymy całość jeszcze przez 5 min.
4. Wykładamy na każdy placek tortilli 1/3 farszu.
5. Zawijamy pustą część placka na część z farszem, a następnie zawijamy boki tortilli do środka, tworząc rulonik.*
*Można owinąć dół wrapa folią lub papierem, żeby nam się nie rozpadł:)
Domowa tortilla jest częstym gościem na moich obiadach - szczególnie wtedy, gdy jestem w biegu,
a potrzebuję sycącego posiłku. Ostatnio pomyślałam sobie, że przecież musi też świetnie smakować z innymi dodatkami i w ramach testów przygotowałam tortillę z wieprzowiną i warzywami.
Wyszło bardzo prosto i smacznie, a od obiadu "na szybko" nie oczekuję niczego więcej :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro