Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje x 1 tortilla

 

 

Składniki

 

450g mielonej wieprzowiny (u mnie z szynki)

3 tortille (u mnie pszenne Mission)

60g czerwonej i żółtej papryki

150g mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle

1/4 czerwonej cebuli

60g passaty pomidorowej

1 łyżeczka słodkiej papryki

szczypta pieprzu cayenne

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy cebulę w kostkę, doprawiamy mięso przyprawami i smażymy je razem na średnim ogniu przez 10 min.

3. Po tym czasie dodajemy passatę i warzywa z puszki i drobno pokrojoną paprykę. Smażymy całość jeszcze przez 5 min.

4. Wykładamy na każdy placek tortilli 1/3 farszu.

5. Zawijamy pustą część placka na część z farszem, a następnie zawijamy boki tortilli do środka, tworząc rulonik.*

 

*Można owinąć dół wrapa folią lub papierem, żeby nam się nie rozpadł:)

Domowa tortilla jest częstym gościem na moich obiadach - szczególnie wtedy, gdy jestem w biegu,
a potrzebuję sycącego posiłku. Ostatnio pomyślałam sobie, że przecież musi też świetnie smakować z innymi dodatkami i w ramach testów przygotowałam
tortillę z wieprzowiną i warzywami.
Wyszło bardzo prosto i smacznie, a od obiadu "na szybko" nie oczekuję niczego więcej :)

05/01/2021

Tortilla z wieprzowiną i warzywami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro