Czas przygotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 10 tofurniczków

 

 

Składniki

 

40g gorzkiej czekolady bez cukru

1 op. naturalnego tofu (190g)

150g truskawek (mogą być mrożone)

25g erytrolu

20g żelatyny

100ml wody

10g wiórków kokosowych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozrabiamy żelatynę we wrzątku i odstawiamy ją do przestygnięcia.

2. Blendujemy skyr z jagodami i erytrolem. Na koniec mieszamy z żelatyną.

3. Przelewamy masę serową do silikonowych foremek na babeczki i chłodzimy przez 2h.

Gdy natrafiłam w internecie na przepis z tofu na słodko, byłam do niego sceptycznie nastawiona.
Dałam jednak szansę takiemu połączeniu smaków i przygotowałam
tofurniczki truskawkowe na zimno.
Cieszę się, że to zrobiłam, bo wyszły nieziemsko pyszne i smak tofu jest w nich zupełnie niewyczuwalny.

Jest to więc świetny pomysł na deser również dla osób unikających nabiału :)

20/03/2021

Tofurniczki truskawowe na zimno

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro