Czas przygotowania: 15 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 10 tofurniczków
Składniki
40g gorzkiej czekolady bez cukru
1 op. naturalnego tofu (190g)
150g truskawek (mogą być mrożone)
25g erytrolu
20g żelatyny
100ml wody
10g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Rozrabiamy żelatynę we wrzątku i odstawiamy ją do przestygnięcia.
2. Blendujemy skyr z jagodami i erytrolem. Na koniec mieszamy z żelatyną.
3. Przelewamy masę serową do silikonowych foremek na babeczki i chłodzimy przez 2h.
Gdy natrafiłam w internecie na przepis z tofu na słodko, byłam do niego sceptycznie nastawiona.
Dałam jednak szansę takiemu połączeniu smaków i przygotowałam tofurniczki truskawkowe na zimno.
Cieszę się, że to zrobiłam, bo wyszły nieziemsko pyszne i smak tofu jest w nich zupełnie niewyczuwalny.
Jest to więc świetny pomysł na deser również dla osób unikających nabiału :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro