Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
180g naturalnego tofu
2 ząbki czosnku
1/2 czerwonej cebuli
1 mała marchewka
1/2 bakłażana
100g zielonej fasolki
2 łyżeczki pasty miso
szczypta chili
1/2 szkl. wody
50g passaty
15g czarnego ryżu
garść szczypiorku
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Kroimy tofu w kostkę i podsmażamy na suchej patelni przez ok. 5 min. z dodatkiem pasty miso i chili.
3. Szatkujemy wszystkie warzywa w kostkę i dodajemy do tofu, zalewamy passatą oraz wodą i dusimy przez kolejne 10 min.
4. Pod koniec smażenia łączymy warzywa z ryżem i podajemy danie ze szczypiorkiem.
Pomysł na tofu z warzywami i pastą miso powstał tak naprawdę z resztek,
ale jak zwykle w takich przypadkach smakował obłędnie i mam nadzieję,
że uda mi się go jeszcze kiedyś odtworzyć :P
Sam przepis jest bardzo prosty, a przy tym aromatyczny - na szybki bezmięsny obiad w sam raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro