Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

180g naturalnego tofu

2 ząbki czosnku

1/2 czerwonej cebuli

1 mała marchewka

1/2 bakłażana

100g zielonej fasolki

2 łyżeczki pasty miso

szczypta chili

1/2 szkl. wody

50g passaty

15g czarnego ryżu

garść szczypiorku

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Kroimy tofu w kostkę i podsmażamy na suchej patelni przez ok. 5 min. z dodatkiem pasty miso i chili.

3. Szatkujemy wszystkie warzywa w kostkę i dodajemy do tofu, zalewamy passatą oraz wodą i dusimy przez kolejne 10 min.

4. Pod koniec smażenia łączymy warzywa z ryżem i podajemy danie ze szczypiorkiem.

Pomysł na tofu z warzywami i pastą miso powstał tak naprawdę z resztek,
ale jak zwykle w takich przypadkach smakował obłędnie i mam nadzieję,
że uda mi się go jeszcze kiedyś odtworzyć :P

Sam przepis jest bardzo prosty, a przy tym aromatyczny - na szybki bezmięsny obiad w sam raz :)

11/04/2023

Tofu z warzywami i pastą miso

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro