Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
180g naturalnego tofu
50g szpinaku
20g świeżej bazylii
40g awokado
100g mleka sojowego
15g parmezanu
10g szczypiorku
sól, pieprz, granulowany czosnek
20g makaronu z soczewicy
Wykonanie
1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.
2. Blendujemy szpinak, bazylię, awokado, mleko, parmezan, szczypiorek i przyprawy.
3. Kroimy tofu w kostkę i podsmażamy na suchej patelni przez ok. 5 min.
4. Dodajemy zielony sos i dusimy przez kolejne 5 min., po czym podajemy z makaronem.
Często podkreślam, że jedzenie oczami jest dla mnie bardzo ważne. Pewnie to właśnie dlatego pomysł, który powstał w ramach moich ostatnich bezmięsnych eksperymentów, tak bardzo mi się spodobał. Tofu w zielonym sosie zaskoczyło mnie jednak nie tylko swoim cudownym kolorem, ale też ciekawym smakiem i niesamowitą sytością,
więc jeśli szukacie pomysłu na pyszny wege obiad, to mogę Wam go polecić z czystym sumieniem :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro