Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

180g naturalnego tofu

50g szpinaku

20g świeżej bazylii

40g awokado

100g mleka sojowego

15g parmezanu

10g szczypiorku

sól, pieprz, granulowany czosnek

20g makaronu z soczewicy

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.

2. Blendujemy szpinak, bazylię, awokado, mleko, parmezan, szczypiorek i przyprawy.

3. Kroimy tofu w kostkę i podsmażamy na suchej patelni przez ok. 5 min.

4. Dodajemy zielony sos i dusimy przez kolejne 5 min., po czym podajemy z makaronem.

Często podkreślam, że jedzenie oczami jest dla mnie bardzo ważne. Pewnie to właśnie dlatego pomysł, który powstał w ramach moich ostatnich bezmięsnych eksperymentów, tak bardzo mi się spodobał. Tofu w zielonym sosie zaskoczyło mnie jednak nie tylko swoim cudownym kolorem, ale też ciekawym smakiem i niesamowitą sytością,
więc jeśli szukacie pomysłu na pyszny wege obiad, to mogę Wam go polecić z czystym sumieniem :)

02/04/2022

Tofu w zielonym sosie

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro